Hoofdpijn en migraine? Weinig energie? Te veel stress? 

Ik laat je weer thuiskomen in je lichaam.

 

Als Shiatsu- en massagetherapeut zorg ik ervoor, dat jouw spieren soepel worden.    Tevens stimuleer ik jouw bloed- en lymfcirculatie. Shiatsu gaat uit van het zelfhelende vermogen van de mens en beschouwt lichaam en geest als 1. Deze denkwijze spreekt mij erg aan.

Door het werken als sportmasseur 11 jaar geleden, werd ik aangetrokken tot Traditionele Chinese Geneeswijze, waar Shiatsu een onderdeel van is. Na het volgen van de opleiding Shiatsu therapeut startte ik mijn eigen praktijk.

Door mijn brede werkervaring en opleidingen, heb ik snel inzicht in de feitelijke oorzaak van jouw probleem en zo kan ik direct klachtgericht werken. Wat kan ik voor jou betekenen?

Waarom Shiatsu?

Als je goed in je vel zit, dan lacht de wereld je toe. Het is net als je alle situaties aan kunt. Echter het kan ook anders lopen. Je hebt last van vermoeidheid, spanningen, vastzittende spieren en pijn. Kortom, je hebt hier geen controle over en je weet niet wat je er aan kunt doen.

Je dagelijks leven is uit balans en je energie niveau werkt op een lager pitje. De energie kan niet meer vrij door jouw lichaam stromen en veroorzaakt klachten. Klachten van lichamelijke en mentale aard.

Jouw energie moet weer in balans worden gebracht, zodat jij je gezonder en vitaler gaat voelen. En zo kan jij weer de drukte van alle dagen weer aan. Met Shiatsu kan ik je verder helpen. Sommige mensen hebben 3 of 4 behandelingen nodig. Andere mensen hebben dieper liggende klachten, die in een traject behandeld kunnen worden. Het hangt ervan af hoe lang en de klachten bestaan. Iedere klant krijgt een op maat gesneden behandeling.

Wat is Shiatsu nu precies?

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage of acupressuur, die zijn oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het werkt net als acupunctuur, echter de naalden worden achterwege gelaten. Het is een holistische geneeswijze nl.; het in balans brengen van lichaam en geest. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt bevordert.

De doorbloeding van de spieren wordt gestimuleerd, het zenuwstelsel wordt gereguleerd en het hormoonstelsel wordt beïnvloedt. Zo kun je energetisch aan de klachten werken. Het is een volledige lichaamsbehandeling. Er wordt gekeken naar de mens in relatie met zijn omgeving om van daaruit een dieper inzicht te krijgen in de oorsprong van de klachten. Zie de lijst 'bij welke klachten'. De basis van elke behandeling is Shiatsu eventueel aangevuld met andere werkwijzen.

Neem contact met mij op, als ik wat voor je kan betekenen.