Recept met bloemkool en wortel met vegavlees

Voeding is een van de levensbehoeften die wij nodig hebben. Vanuit de voeding worden veel processen in het lichaam aangestuurd. Te denken valt aan het immuunsysteem, bloedvatenstelsel, zenuwstelsel. etc.

Jaren terugkwam ik erachter dat mijn lichaam extra gevoelige reacties geeft op bepaalde stoffen in de voeding. Door zo goed mogelijk mijn voedingspatroon aan te passen kan ik goed leven met mijn voedselovergevoeligheden.

Mijn lichaam reageert heel goed op fris water en gezonde voeding. Wanneer ik even mijn teugels laat vieren, reageert mijn lichaam meteen en maakt mij weer wakker. Gezonde voeding is dus voor mij belangrijk.

Hieronder een eenvoudig en toch een gezond recept.

Benodigdheden;

 • Walnoten
 • Winterwortel
 • Spercieboontjes
 • 1 ui
 • Veldsla
 • Bloemkool
 • Vegavlees
 • Kokosolie en kokosmelk

Bereiding;

 • Was de groenten en snij deze fijn. Roerbak de walnoten in de kokosolie. Voeg naderhand de fijngesneden winterwortel, wat spercieboontje, een ui en bloemkool toe al roerbakkend tot alles beetgaar is samen met wat kokosmelk
 • Bak het Vega vlees in de kokosolie en serveer alles op een bord
 • Als garnering kun je veldsla toevoegen
 • Eet smakelijk