Hoog gevoeligheid 

Mensen met hoog gevoeligheid nemen vaak stemmingen en indrukken over van anderen. Dit heeft een grote invloed op je relaties en je werk. In onze westerse maatschappij staat de ratio hoog in het vaandel. Prestatie en hard werken worden als belangrijk beschouwd in plaats van leven vanuit je gevoel. 

Door de mensen in mijn omgeving werd ik mij ervan bewust dat ik hoog gevoelig ben. Door dit besef vielen de puzzelstukjes in elkaar en besefte ik, dat ik positief met deze kwaliteit kan leven.

Vaak proberen mensen met HSP deze eigenschap te onderdrukken. Je wilt niet onder doen aan familie en collega’s. Hoog gevoeligheid wordt in eerste instantie als een last beschouwd. Het gevaar bestaat dat een burn-out zich kan aandienen.

Herken jij je in een van de volgende kenmerken;

-Je bent erg gevoelig voor prikkels van buitenaf

-Je hebt moeite om je grenzen aan te geven

-Je bent erg plichtsgetrouw en zorgzaam

-Je hebt eerder fysieke klachten, zoals; burn-out, hoofdpijn, allergieën en darmklachten

-Je hebt sneller last van vermoeidheid, depressie, spanning en stress

-Je hebt meer tijd nodig om al die prikkels te verwerken

-Je voelt de stemming van een ander goed aan

-Je hebt moeite met plannen en het bouwen van structuren

-Je hebt een passie voor de natuur, kunst en muziek etc. etc.

Het leren omgaan met HSP

Het is erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit is een grote valkuil voor mij geweest, door mijzelf aan de zijlijn te zetten en in de eerste plaats voor een ander te zorgen. In de jaren heen heb ik hier mijn eigen weg in geslagen. In mijn omgeving ontmoet ik veel mensen met hoog gevoeligheid. Het is een tweede natuur geworden en hier leef ik naar met een juiste levenswijze die voor mij passend is.

Wil jij handvaten hebben en duidelijkheid hebben in je leven?

Wil jij een antwoorden krijgen hoe jij met jouw klachten kunt omgaan?

Ik ben een expert in het omgaan met hoog gevoeligheid en kan je hiermee verder behandelen. Als een eerlijke en gevoelige therapeut, gaan we samen kijken wat wel en niet bij jou past. Zodat jij makkelijk met jouw hoog gevoeligheid kunt omgaan. Samen gaan we op reis wat jij nodig hebt voor jouw lichamelijke en geestelijke klachten.

Klachten die vaak bij hoog gevoeligheid horen zijn vaak; Stress, vermoeidheid, gespannen nek en schouderspieren, migraine, hoofdpijn, maag en darmklachten, angsten, piekeren, rugpijn, oorsuizen, voedselallergieën, slaapproblemen, en nog veel meer.

Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het behandelen van bovenstaande klachten. Met Shiatsu, Healing en reading, uittesten van voeding allergieën, massage, bewegingsoefeningen en coaching kan ik jou verder helpen.


meer...

Geef jezelf een cadeau en maak een afspraak zodat je antwoorden krijg op jouw vragen

Door mijn eigen ervaring in het dagelijks leven, weet ik dat ik hoog gevoelig ben. Ik weet dat het heel belangrijk voor mij is om de balans te blijven. Soms ga ik buiten mijn grenzen en naderhand geeft mijn lichaam de signalen af, dat het beter had gekund.

Ik ben met mijzelf aan de slag gegaan en ik ben blij dat ik hooggevoelig ben. Elke dat wordt ik sterker en een betere versie van mijzelf.

  • Wil je wat handvaten hebben en kun je hierbij hulp bij gebruiken.
  • Maar oh jeh, hoe pak je dit aan?
  • Hoe ga je dit doen?
  • Voor meer informatie vraag gratis informatie aan
  • Ben je zeker van je zaak dat ik je verder kan helpen, boek dan een individuele sessie.
  • In deze sessie wordt jij een stuk zekerder van wie je bent
  • In deze sessie krijg jij informatie mee, waar je verder mee kunt gaan in het leven
  • Twijfel niet in vul het formulier hierboven in
Geen zin om de deur uit te gaan, een skype sessie is een fijn alternatief