Hoog gevoeligheid 

Mensen met hoog gevoeligheid nemen vaak stemmingen en indrukken over van anderen. Dit heeft een grote invloed op je relaties en je werk. In onze westerse maatschappij staat de ratio hoog in het vaandel. Prestatie en hard werken worden als belangrijk beschouwd in plaats van leven vanuit je gevoel. 

Door de mensen in mijn omgeving werd ik mij ervan bewust dat ik hoog gevoelig ben. Door dit besef vielen de puzzelstukjes in elkaar en besefte ik, dat ik positief met deze kwaliteit kan leven.

Vaak proberen mensen met HSP deze eigenschap te onderdrukken. Je wilt niet onder doen aan familie en collega’s. Hoog gevoeligheid wordt in eerste instantie als een last beschouwd. Het gevaar bestaat dat een burn-out zich kan aandienen.

Herken jij je in een van de volgende kenmerken;

-Je bent erg gevoelig voor prikkels van buitenaf

-Je hebt moeite om je grenzen aan te geven

-Je bent erg plichtsgetrouw en zorgzaam

-Je hebt eerder fysieke klachten, zoals; burn-out, hoofdpijn, allergieën en darmklachten

-Je hebt sneller last van vermoeidheid, depressie, spanning en stress

-Je hebt meer tijd nodig om al die prikkels te verwerken

-Je voelt de stemming van een ander goed aan

-Je hebt moeite met plannen en het bouwen van structuren

-Je hebt een passie voor de natuur, kunst en muziek etc. etc.

Het leren omgaan met HSP

Het is erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit is een grote valkuil voor mij geweest, door mijzelf aan de zijlijn te zetten en in de eerste plaats voor een ander te zorgen. In de jaren heen heb ik hier mijn eigen weg in geslagen. In mijn omgeving ontmoet ik veel mensen met hoog gevoeligheid. Het is een tweede natuur geworden en hier leef ik naar met een juiste levenswijze die voor mij passend is.

Wil jij handvaten hebben en duidelijkheid hebben in je leven?

Wil jij een antwoorden krijgen hoe jij met jouw klachten kunt omgaan?

Ik ben een expert in het omgaan met hoog gevoeligheid en kan je hiermee verder behandelen. Als een eerlijke en gevoelige therapeut, gaan we samen kijken wat wel en niet bij jou past. Zodat jij makkelijk met jouw hoog gevoeligheid kunt omgaan. Samen gaan we op reis wat jij nodig hebt voor jouw lichamelijke en geestelijke klachten.

Klachten die vaak bij hoog gevoeligheid horen zijn vaak; Stress, vermoeidheid, gespannen nek en schouderspieren, migraine, hoofdpijn, maag en darmklachten, angsten, piekeren, rugpijn, oorsuizen, voedselallergieën, slaapproblemen, en nog veel meer.

Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het behandelen van bovenstaande klachten. Met Shiatsu, Healing en reading, uittesten van voeding allergieën, massage, bewegingsoefeningen en coaching kan ik jou verder helpen.


meer...