Shiatsu 

Shiatsu valt onder de paramedische gezondheidszorg . Deze behandelvorm vindt zijn oorsprong in de manuele geneeskunde, waarbij enkel met de handen gewerkt wordt. Op mijn eigen wijze combineer ik Shiatsu met andere disciplines, waarbij ik behandel vanuit de essentie, het vinden van de oorzaak van een klacht.

Door deze bijzondere manier van werken, worden niet alleen lichamelijke klachten behandeld die hun oorzaak hebben op het fysiek vlak, maar vaak ook op het mentale/emotionele vlak.

Bij Shiatsu wordt gebruik gemaakt van acupressuurpunten en de energiebanen gewerkt (soms een combi met manuele therapie). De energie wordt in balans gebracht van het lichaam in alle organen, weefsel, bloedvaten, chakra's e.d.

Andere mensen hebben dieper liggende klachten, die in een traject behandeld kunnen worden. Het hangt ervan af hoe lang de klachten bestaan. Iedere klant krijgt een op maat gesneden behandeling. Behandelingen van een uur mogelijk of een half uur.

Bij welke klachten; 

Bij fysieke en mentale/emotionele klachten; nekklachten, chronische rugklachten, migraine, hoofdpijnen, vermoeidheid, stress, burn-out, depressie, misselijkheid, PMS, problemen met de spijsvertering, verkoudheden, astma, opgeblazen gevoel, constipatie, diarree, onbegrepen lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak, verdriet, boosheid, angsten, onrust, piekeren, eetstoornissen, slaapproblemen, lusteloosheid, remming ervaren op het werk e/o in relaties, concentratiestoornissen, laag zelfbeeld, menstruatieklachten etc.


Gezichtsmassage (deelgebied Shiatsu) en

Voetreflex (deelgebied Shiatsu)

Bij een gezichtsmassage kan de nek en schouder mee behandeld worden. De massage bestaat uit een combinatie van Chinese acupunctuur en Westerse massagetechnieken. Het effect is direct voelbaar. In te zetten bij onder andere stress, hoofdpijnen, piekeren etc.

Bij een voetreflex massage worden de acupunctuurpunten en meridianen van het energetisch systeem van energie voorzien. Ook kan plaatselijk de spieren en andere weefsels mee behandeld worden. Dit heeft een diepe werking voor lichaam en geest en lokale klachten kunnen hier o.a. mee behandeld worden.


meer...

Electro acupunctuur (Dr. Voll) 

Het doel van de EAV is om de hoofdoorzaak van een ziekte op te sporen en te herstellen. Het gehele orgaan/stelsel wordt onderzocht door middel van het meten van de acupunctuurpunten. Bij het meten gaat er laagspanning door het lichaam heen, waarvoor 2 electroden nodig zijn.

Wat is met de EAV mogelijk?

Diverse voedselproducten kunnen uitgetest worden op intolerantie. Met kruiden, stenen, bloemen, affirmaties etc. kan een verdere doorwerking van de energie geschieden. Ook kunnen vastzittende spieren en pezen los worden gemaakt met een rol electrode. Een behandeling met de laag stroom freguentie is absoluut niet pijnlijk.

Op Welke klachten kan er getest worden met de EAV? Hoofdpijn, migraine, allergie, jeuk, darmproblemen, spierpijnen, stress, inslaap problemen, depressie, maagklachten, angsten, burn-out, menstruatie klachten, constipatie, diarree etc.

Behandelingspakket;

Het werken met de EAV combineer ik met shiatsu behandelingen. Voor een verdere uitwerking van de hulpvraag, werk ik met een pakket bestaande uit 5 behandelingen. 


meer...

Healing en Reading

Wat is de zin van ziek zijn? Wat is nu de grondslag van het hebben van pijn en chronische ziektes? Wat is de oorzaak van mijn lichamelijke klachten, zoals eczeem, jeuk, rugklachten, menstruatie pijnen etc. Wat is de oorzaak van mentale en psychische klachten, zoals depressie, angsten, burn-out.

Bij een healing en reading wordt gekeken naar de oorzaak die de grondslag zijn van een bepaalde ziekte. Doordat ik vaak mijzelf behandel op deze manier, kan ik aan een bepaalde klacht werken en deze oplossen.

Vaak zijn het vastzittende emoties die de oorzaak is van een klacht. Door beweging te brengen in jouw systeem, wordt het zelfstimulerend vermogen van jouw lichaam geactiveerd. Je ontvangt tijdens een behandeling precies wat je nodig hebt op dat moment.

Verstoringen in je systeem worden geheeld en veranderprocessen worden opgestart. Ik heb al vele mensen succesvol verder mogen helpen in hun ontwikkeling. 


meer...

Chi Kung

Dit zijn oefeningen die niet tot het uiterste gaan en waardoor je niet bezweet raakt. De kans op blessures is nihil. De bewegingen zijn rustig, vloeiend en sierlijk. Meestal worden ze uitgevoerd op het ritme van de ademhaling.              

Ervaring is niet vereist. Na de les ben je energiek, soepel en ontspannen. Ook verlaagt de training stress en verhoogt het de concentratie. Locatie; Shiatsu-Bamali, Schoutenlaan 32, 4854 ax Bavel

Je kunt vrijblijvend een keer mee doen om te kijken of Chi Kung iets voor je is. Voor de data kijk in de agenda.